ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (2022)

Wednesday 26 January 2022
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (2022)

Σεβασμιώτατοι,
Σεβαστοί κ. Καθηγητές,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αγαπητοί συνεργάτες,
Αγαπητοί Φοιτητές,

        Γνωρίζετε ότι -κατόπιν σχετικού αιτήματος των Πρυτανικών Αρχών- την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, στις 10:00, με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και της ημέρας της Ελληνικής Παιδείας, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Καπνικαρέα), το ετήσιο μνημόσυνο για τους Ιδρυτές, Δωρητές, Ευεργέτες, Καθηγητές, Φοιτητές και το Διοικητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Αθηνών.
        Ακολούθως, στη Αίθουσα Τελετών του ΕΚΠΑ, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών ομιλία του Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας κ. Δημητρίου Μόσχου με τίτλο: «Τρεις Ιεράρχες και πολιτική ουτοπία».
        Είναι γεγονός ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η πανδημία καθιστούν δυσχερή την παρουσία μας στις δύο αυτές σημαντικές τελετές. Ωστόσο, αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς πρόκειται για μία εξόχως σημαντική ημέρα κατά την οποία η Θεολογική Σχολή Αθηνών «προΐσταται» της τιμής των Τριών Ιεραρχών εκ μέρους του Πανεπιστημίου μας, τόσο με την τέλεση του ανωτέρω μνημοσύνου όσο και με την ομιλία του διακεκριμένου συνάδελφου.
        Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη Σχολή και στο Πανεπιστήμιό μας, Σας καλώ να δώσουμε το παρών.

Ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής

Χρήστος Γ. Καραγιάννης
Αν. Καθηγητής

- Πρόσκληση & Πρόγραμμα